Livet i sentrum

Tønsberg er en liten storby med alle fordeler som følger. Innenfor et lite og sjarmerende område i sentrum finner du alt. De små butikkene, de koselige kaféene, og det evige hverdagsteateret som utspiller seg på torget og i smågatene.

Foyntaket handler om å leve livet i sentrum, å være en del av det! De mange inntrykkene, menneskene å se på, smilene og den koselige praten med naboen.

Fra leiligheten kan du ta heisen ned og ta med deg ferskt brød, rykende varm kaffe og dagens avis opp igjen.

Om du vil lage middagen hjemme, av ferske råvarer fra nærlig­gende delikatesseforretninger, eller med billige varer fra Kiwi i kjelleren, er opp til deg. Kanskje du drar ut og spiser isteden, på et av flere og varierte spisesteder i nærheten? Kulturtilbudene er også mange, med kino, teater og konserter.

Det fine ved å bo på Foyntaket er at du velger selv, og at alt er så nært i avstand og tid!

Nabolaget

Når du bor på Foyntaket er så og si alt et steinkast unna. Med Handelshuset Foyn som nærmeste nabo er det meste innen rekkevidde. Torvet ligger rett utenfor døren med sine spisesteder og spesialforretninger, klare til å gi deg god service og personlig oppfølgning.

En litterær idiot & et orakel

Bjørnar Lemvik startet som Butikksjef hos Vivo i Handelshuset Foyn januar 2014 og har siden den gang engasjert seg sterkt i butikken. Han omtaler seg selv som ”en litterær idiot” og elsker den gode fortellingen. Han leser (selvsagt) enormt mye og er også lidenskapelig opptatt av kulturskapning generelt. Titt og ofte er det aktuelle forfattere på besøk i butikken, og for de større arrangementene leies Støperiet inn.

Ekte lidenskap for gode råvarer

Per Gunnar er utdannet kokk og har praktisert som det over flere tiår. Reiselyst kombinert med pasjonen forgod mat og gode råvarer resulterte tilslutt i delikatesseforretningen Frogners nederst på Torvet.

Hos Frogners finner du de beste ostene, tørrmørnet oksekjøtt og de
søteste tomatene du antagelig har smakt. Lagringen av de to førstnevnte er helt avgjørende for en smaksopplevelse utenom de vanlige.

Stedet for de som liker det rått

Thang så behovet for en autentisk sushirestaurant i Tønsberg og startet sommeren 2015 opp sin egen. Den skulle være ”enkel, elegant og varm”. Det var for Thang viktig å være representert i sentrum.

Stor gjennomstrømning av mennesker genererer også den ferskeste fisken ut til kundene.

Her kan du sitte å se sushien bli laget, og de har bevisst lagt opp til at det skal være et sosialt sted der du kan spørre hvordan vi tilbereder måltidet ditt!

Visste du dette om sushi

  • Sushi betyr marinert ris. Direkte oversatt fra japansk betyr ordet «det er surt».
  • Wasabi er grønn pepperrot.
  • Syltet ingefær brukes for å nøytralisere ganen. Ingefær har også flere helsefordeler.
  • Eddiken i risen gjør at bakterieveksten hemmes, i tillegg til å gi smak.
  • Tangen som brukes i makiruller er laget av sjøgress.
  • Sushi var opprinnelig fingermat og ikke ment for spisepinner.

Thomas – The barber

Det hele startet litt tilfeldig i 2014, med aksjonen mot prostatakreft; Movember. Her gjelder det å spare til en stor og flott bart som publikum kan være med å stemme frem med donasjoner via internett. Thomas tilbød gratis barbering av skjegg mot at barten fikk bli, for kreftsaken! Pågangen var større en forventet og barberingen fortsatte i desember frem mot jul. En periode over i nyåret kom 90% av Thomas The Barber´s omsetning fra barbering (han er i utgangspunktet frisør!). Siden har han ikke snudd seg tilbake.

Barberingen har etter hvert blitt en livsstil for Thomas. Alt skal være på ”gamlemåten”, fra utførelse til produkter. Han følger for eksempel slavisk den gamle brukermanualen til det amerikanske barberforbundet fra 1866. Hvis du er nysgjerrig på hvordan Winston Churchill luktet i sin tid så finner du også etterbarberingsvannet han brukte til salgs her.

Lykke i en kopp kaffe

Kim er Daglig Leder for Wayne`s Coffee i Handelshuset Foyn, en kjede som er kjent for svært god kaffe i mange land. Her får byblide tønsbergensere mulighet til å ta en spontan pause i hverdagen og nyte kaffedrikker fra profesjonelle baristaer.

Ferske Sandwicher, Foccachias, Bagels og kaker fra eget bakeri laget av naturlige råvarer av høyeste kvalitet.

Kaffe skal være varm som helvete, svart som djevelen, ren som en engel og søt som kjærligheten. - Charles-Maurice de Talleyrand-Périgord

Klær skaper…

Vidars har drevet sin eksklusive klesforretning for menn i 33 år. Daglig Leder Mark Magana omtaler den som en internasjonal ”high-end” klesforretning med en solid bredde av eksklusive merkeklær. Selve konseptet er italiensk og de har kunder fra hele landet som reiser ens ærend for å handle klær her. 2 mnd av året går med til reiser og innkjøp. I janaur & februar handles høst og vinterkolleksjonen inn. I juli & august er det klærne til vår og sommer som plukkes ut.

Gjensyn med Super Mario Bros!

Klaus Væthe er Daglig Leder for Gledeshuset som åpnet døren i 1993. De selger samleobjekter, tegneserier, strategispill, fantasyspill og sist men ikke minst retro- dataspill! Gledeshuset er i dag den eneste fysiske retrospillbutikken i Norge og har kunder fra hele landet. Her får du blant mye annet de originale Nintendospillene og alt du måtte ønske av tilbehør.

Strategispill står også høyt i denne spillborgen. Det beste eksempelet er ”Magic The Gathering”, som er større enn sjakk på verdensbasis. Et fysisk kortspill med over 30 000 utgitte kort. Det mest attraktive kortet kjøpes for 60 000 kr, forbeholdt de spesielt interesserte.

Visste du dette om retrospill?

  • I Super Mario Bros spillet er grafikken for skyene og buskene den samme?
  • Nintendo ble etablert i 1889 og produserte kortspill.
  • Dataspillene på 80-tallet tok opptil 5 minutter å ”loade” før man kunne begynne å spille.

(Nesten) Alltid åpen

Butikksjef Thor Fosaas hadde selvsagt regnet med at det ville ”bli butikk” å drive kolonial så sentralt, men det har så langt gått over all forventning. Med åpningstider fra 06.00 til 24.00 er det dessuten en svært tilgjengelig butikk for kundene. De kan selv velge når på døgnet de vil handle kolonialvarer.

”Det har overrasket meg hvor mange som egentlig handler til tider som kl 06.00 på morgenen, og nærmere midnatt; det er tydeligvis et behov her, og vi er glade for å kunne dekke det. Vi kan også tilby et bredt utvalg av varer i ulike prisklasser”.